Website untuk memendekkan URL

URL tu secara mudahnya bermaksud alamat internet macam www.google.com atau www.yahoo.com. Post kali ni nak cerita bahawa terdapat beberapa website yang boleh memendekkan URL. Mereka yang suka memendekkan URL ni ada beberapa tujuan, yang biasa aku tengok mereka yang memendekkan URL ni adalah internet marketer yang ada affiliate dengan website tertentu atau produk website tertentu.
Untuk mengelakkan ‘kecurian id’ affiliate, jadi mereka tweak URL diorang. Satu lagi tujuan ialah untuk memendekkan URL terutamanya kalau penulis ebook, e-magazine ingin memaparkan URL yang agak panjang,jadi mereka pendekkan lah.
Antara website yang boleh dilawati ialah
  • ·         Bit.ly
  • ·         Tinyurl.com
  • ·         Snipurl.com

Related posts:

  1. Tips untuk mengelakkan diri terkena Online Scams atau Caller Scams
  2. Tentukan masa anda melayari website
  3. Website pilihan minggu ini- www.makeuseof.com
  4. Mari membeli lego di mybricks2u
  5. Website minggu ini-Online Photo editor

Speak Your Mind

*