10 Tips for Moving From Programmer to Entrepreneur

Computer programmer are very close to computer program which they can make million dollar if their idea is really innovative and cool. Mark Zuckerberg, Sergey Brin(Google) and Larry Page, Bill Gates and so on are all millionaire due to innovation computer program that they have made. Ian Landsman, creator of HelpSpot shared his idea based on his experience how to moving from programmer to entrepreneur.

Code is 5% of your business
One of the biggest issues I see is developers getting caught up in the code. Spending countless hours making a function perfect or building features which show off the latest technology. Now you have to write code to be in the software business. It has to be high quality code that isn’t filled with bugs or is insecure. However, the best code in the world is meaningless if nobody knows about your product. Code is meaningless if the IRS comes and throws you in jail because you didn’t do your taxes. Code is meaningless if you get sued because you didn’t bother having a software license created by a lawyer.

I see way too many entrepreneurs in the forums and blogs talking about code issues when they should be discussing and learning about the business aspects. Of course that’s harder then talking about code, but nobody ever said this would be easy! [Read more...]

All about Hide in Facebook Timeline

Facebook Timelines have features where we can hide several information from public, friends and also yourself. If you don’t want everyone see your information in facebook, such as friends,likes pages, post then you can customize your timeline.

Hide your favorites from Timeline

 

Hide your LIKES pages

Hide your subscriptions

Hide your LIKES pages more specific

 

 

We also can limit old posts by updating Privacy Setting-> Limit Audience for past posts. This feature will limit your posts in Timeline for your friends only.

We also can custom privacy if you don’t want someone like your office boss or teachers or parent see our posts by adding their name in column Hide this From.

Hide your friends list from others.

Also hide your Friends Added recently.

We also can hide our current or past posts.

We also can hide our birthday date. We can make it visible only day and month or hide birthday date by selecting ‘Dont show my birthday in timeline’.

Last but not least, if you don’t like someone feed, you hide them from news feed.

 

10 sebab kenapa orang tak baca blog kita

Ni 10 sebab yang biasa je saya temui.Walau apa sebabnya,tapi blog boleh menjadi medan untuk kita mengasah bakat menulis dan kadang-kadang menjadi kita ni macam jadi wartawan sambilan.Blog boleh jadi diari semasa.Blog boleh landasan untuk menjadi penulis popular.Blog boleh menjadi medan dakwah dan menyebarkan ilmu.Cuma blog tidak boleh menjadi rujukan ilmiah sebab ia adalah maya.Kejap ada,kejap takde.10 sebab kenapa orang tak baca blog kita ialah: [Read more...]

Tips guna smartphone dengan berhemah dan jimat

Kepada pengguna smartphone atau telefon pintar,sesetengah kita melanggan pelan data daripada Maxis,Celcom,Digi atau uMobile.Ia memudahkan kita mengakses internet di mana sahaja kita berada.Namun,jika kita tidak berhati-hati,kemungkinan bil telefon kita mencecah ratusan ringgit akibat kecuaian kita.

Setiap service provider akan kenakan caj kepada pengguna dalam pelbagai cara.Namun,jika ada langkah keselamatan,kos bil kita akan kekal di dalam lingkungan kemampuan kita.Berikut antara langkah-langkah yang boleh diikuti. [Read more...]

Printscreen dalam iPhone

Saya tak tahu sama ada kalian tahu tak teknik ni iaitu nak ambil screenshot iPhone kita. Caranya mudah sahaja tanpa memerlukan aplikasi dan peralatan tambahan. Anda hanya perlu tekan butang Home dan butang On/Off sehingga bunyi klik kamera terhasil. Rakaman skrin ala-ala printscreen terhasil dan disimpan dalam album photo anda.Selamat mencuba. Boleh cuba di Ipod touch juga.