Tower Bridge London now can be found in China!

This is serious copy made in China. The iconic bridge in London has brought to China by building a replica Tower Bridge in Suzhou city, located in eastern China. The design quite impressive where we can see almost every details like windows and small minaret looks similar with Tower bridge.

They not only build one bridge, but have built two bridge. The floor of the tower is a coffee shop called ‘Tower Bridge Coffee’. It is funny when everything can be duplicate in China from small goods to big building like Tower Bridge, London. Maybe China people too obsess to change their country become West country in the east.

Tower Bridge (built 1886–1894) is a combined bascule and suspension bridge in London, England, over the River Thames. It is close to the Tower of London, from which it takes its name. It has become an iconic symbol of London.

Real Tower Bridge London

Source:micgadget

100th Anniversary of the Titanic at Titanic Museum

This year marks the 100th year of the Titanic sailed and sank in the Atlantic Ocean. RMS Titanic was a passenger liner that sank in the North Atlantic Ocean on 15 April 1912 after colliding with an iceberg during her maiden voyage from Southampton to New York City. The sinking of Titanic caused the deaths of 1,517 people in one of the deadliest peacetime maritime disasters in history. She was the largest ship afloat at the time of her maiden voyage. One of three Olympic class ocean liners operated by the White Star Line, she was built between 1909–11 by the Harland and Wolff shipyard in Belfast. She carried over 2,200 people – 1,316 passengers and about 900 crew.

After leaving Southampton on 10 April 1912, Titanic called at Cherbourg in France and Queenstown, Ireland before heading westwards towards New York. On 14 April 1912, four days into the crossing and about 375 miles south of Newfoundland, she hit an iceberg at 11:40 pm (ship’s time; UTC-3). The glancing collision caused Titanic‘s hull plates to buckle inwards in a number of locations on her starboard side and opened five of her sixteen watertight compartments to the sea. Over the next two and a half hours, the ship gradually filled with water and sank. [Read more...]

Star Trek Theme Park hanya di Timur Tengah

Dulu, kalau kita pergi ke Timur Tengah macam Jordan ni, kita nak pergi ke tempat sejarah nabi-nabi dan para rasul. Namun, pada masa akan datang mungkin perasan hilang tu akan hilang secara beransur-ansur (nak kiamat dah). Ini adalah kerana, pemerintah Arab kini sedang berlumba-lumba membina projek yang luar biasa sekali. Kali ni, raja Jordan memberi lampu hijau untuk menjalankan projek gergasi bernilai $1.5 billion iaitu Taman Tema Star Trek.

Taman tema ni akan dijana oleh teknologi hijau yang kurang menghasilkan karbon ke atmosfera. Taman tema ni berkeluasan 75 hektar bertempat di Aqaba. Terdiri daripada 17 zon hiburan dan satu hotel 4 bintang.Taman ni akan mengejutkan pengunjung yang datang dengan kecanggihan abad 23 pengalaman multi-sensor dengan visual tahap tinggi dan efek bunyi yang akan menyebabkan pengunjung rasa lebih real pada semua benda. Taman tema ni memang truely state-of-art.

Sumber:Inhabitat

Restoran atas pokok di Jepun

Bangunan ini bukan diperbuat daripada kayu betul sebaliknya diperbuat daripada batu konkrit.Ia mendapat insipirasi daripada pokok banyan atau dikenali di Jepun sebagai gajumaru.Bangunan ini adalah restoran pan-Asian.
Naha Harbor Diner mendakwa mereka menawarkan sayur segar,ayam dan daging bab* yang didapati daripada ladang tempatan.Tak halal la.

Sumber: inhabitat

Carbon Neutral Eco Village di Haiti berkonsepkan terumbu karang

Vincent Callebaut yang telah mengilhamkan Lilypad telah menghasilkan satu lagi projek konsep eco-utopian bagi penduduk Haiti.Reka bentuk bangunan adalah ilham daripada terumbu karang dalam bentuk matrik untuk 1000 orang keluarga.

Setiap rumah akan ada tempat untuk bercucuk tanam dan dipenuhi dengan ekosistem tropika untuk flora dan fauna.Tenaga yang dihasilkan di sini didapati daripada pelbagai sumber seperti ombak,vertical axis turbin dan solar.

Sumber:inhabitant