Angry Birds Space hits 10 million downloads in 3 days

On Monday, Rovio tweeted that its new game Angry Birds Space has been downloaded 10 million times in just three days.

“I can’t think of another app that has done this well, especially when you consider that they only have a paid version available in the iTunes App Store,” said Peter Farago, vice president of marketing at the mobile analytics firm Flurry.  “The closest success story I can think of is OMGPOP’s Draw Something, which racked up 20 million total downloads in five weeks.” [Read more...]

Bermain Angry Birds di website pula

Kini, kita boleh bermain Angry Birds di laman web selain di iPhone, Android Phone dan PC. Disebabkan ia terlalu popular, kini ia boleh dimain di pelbagai platform. Sesiapa yang nak melepaskan gian bolehlah layari http://chrome.angrybirds.com/

Lagi kreativiti bersama Angry Birds

Sebelum ni, saya pernah hantar artikel pasal Angry Birds yang comel tu. Kini, saya menjumpai Angry Birds yang ‘bermain secara live action’. Watak-watak Angry Birds telah dibuat daripada kek. Tapi yang tak syoknya makanan buat permainan. Bagi kat orang miskin lagi bagus. Kira kali ni kreativiti tak bertempat la ni. Kek ni dibuat sempena hari jadi anaknya. Korang janganlah ngajar anak buat benda bukan-bukan macam dalam video ni. Apapun kita layan jela dulu atas nama kreativiti.