Profile

Jomsurf ialah blog yang memaparkan info menarik dan tips berkaitan dengan teknologi,gajet,games,youtube,laman web dan seumpamanya untuk pengguna komputer tegar. Juga terdapat iklan-iklan shopping online yang menjual barang-barang yang menarik untuk dibeli. Dahulu blog ini menggunakan domain http://jomsurf.blogspot.com. Namun, disebabkan tuntutan semasa, maka wujudlah blog yang ini ha.

Diasaskan oleh Jafni Hanan atau nama pena Jeff Backer. Penulis memang ‘crazy’ tentang internet dan komputer. Post Jomsurf ditaip dalam Bahasa Melayu (walaupun tak diterjemah semua) supaya mudah difahami. Pada 2012, terdapat sedikit perubahan medium bahasa yang digunakan di mana jomsurf akan menggunakan bahasa Inggeris pada setiap post. Sedikit sebanyak ilmu yang ada, diharap dapatlah dinikmati oleh pembaca-pembaca blog. Personal blog saya ialah http://jafni.wordpress.com.

Jomsurf is blog about related tips and info of technology, gadget, computer and software. Previously, this blog hosted by blogger at jomsurf.blogspot.com in Malay language. Founder, known as Jeff Backer is die hard fan about internet and computer info. Few months later (around May 2011), it no longer hosted in blogger but self-hosted. In year 2012, jomsurf serve the readers with English contents. Enjoys reading!