Melayari Facebook secara rahsia di pejabat

Ini betul² serius taktik keji.Hahaha.Nak tau apa?Meh sini saya nak cerita. Apa yang selalu kita tengok bila buka Facebook?Ya betul,News Feed. Jika anda rasa anda rasa tak syok layan Facebook time pejabat sebab ada orang selalu ushar dari belakang(bos atau manager),ada satu website ni yang membenarkan penggunaan Facebook  di pejabat(dengan syarat tak kena blok) dengan cara menukar Facebook page anda kepada rupa bentuk Excel(sebab Excel sinonim dengan kerja pejabat). Namanya hardlywork.in.Semua news feed anda akan disenaraikan di excel sheet tersebut.

Apa jadi kalau tiba-tiba rasa ada orang datang dari belakang anda ketika anda tengah syok melayan?Tekan space bar-automatik spreadsheet anda bertukar menjadi series number(macam akaun). Saya ingat kalau masa kat projek MAS dulu,mungkin taktik ni berkesan sebab spreadsheet dia sebijik macam kerja kat MAS dulu.Banyak nombor dan amaun.Walaupun gitu, website ni hanya read only sahaja, tak bolehla nak likes atau balas komen kawan² melalui ni. Website ada link untuk tengok photo tagging,wall sendiri dan komen kengkawan.Bagaimanapun, ia boleh menberi kesan terhadap produktiviti kerja anda jika overuse.

Langkah 1: Klik Gimme dem spreadsheets!.

Langkah 2:Tunggu sebentar.

Langkah 3:Hasilnya

Langkah 4: Jika boss datang..tekan spacebar dan skrin akan bertukar

Related posts:

  1. Tentukan masa anda melayari website
  2. Cara nak delete album di Facebook
  3. 8 tips yang cool tentang Facebook status
  4. Laman web tutorial dan majalah percuma di PhotographyBB
  5. Facebook Breakup Notifier-melihat status perhubungan kawan

Comments

  1. Bajetprint says:

    memang terbaik.. kena try ni.. tapi skrg kat pejabat dah start block.. :(

Speak Your Mind

*