Impossible ball illusion

Ingat lagi video tricky-waterfall-escher-from-youtube? Video tu agak sudah lama dipost sekitar bulan Feb 2011. Bila kita tengok video, kadang-kadang kita tak boleh nak huraikan macam mana benda tu berlaku. Ada yang guna teknik edit video,ada guna teknik kamera trick. Sebagai contoh video di bawah ni yang benar-benar cool di mana beberapa biji guli dilihat seperti menaiki papan gelongsor menentang hukum graviti. Di pertengahan video tersebut barulah ditunjukkan bagaimana model tersebut dibina sehingga guli tersebut dilihat seperti menaiki papan gelongsor. Serious cool!

Related posts:

  1. Tricky Waterfall Escher from Youtube
  2. Ball juggling experiments in the ETH Flying Machine Arena.
  3. Tips mengurus kapasiti bandwidth jalur lebar
  4. Laman web kerajaan digodam selepas sekat laman File Sharing
  5. Kenapa saya perlu ada iPhone atau iPod Touch atau iPad

Speak Your Mind

*