Iklan Internet di awal 90-an

Di awal pengenalan Internet,terdapat syarikat komputer yang menawarkan pelbagai servis berkaitan komputer seperti Internet,ISP dan lain-lain.Kat negara kita boleh dikatakan tak ada pun iklan tu.

Kini, dengan adanya Youtube,kita boleh buka semula video iklan lama berkaitan Internet. Iklannya memang klasik dan kita pun pada masa itu tak dapat bayangkan masa depan Internet akan menjadi canggih seperti sekarang ni. Dengan hanya memakan masa 20 tahun, segalanya telah berubah. Kini, kita menggunakan Internet bukan sahaja untuk mendapat maklumat, tetapi juga untuk bersosial dan membuat bisnes. Jom layan video ni!

Prodigy-1990

Compuserve-1991

AOL-1995

Comedy Central-1996

Pets.com

Sumber asal: dvice.com

Related posts:

  1. Trick laman web yang kadang-kadang menganggu dan ada yang menarik
  2. 4 Cara nak layari internet dengan selamat
  3. Web-based office suites
  4. Youtube vs Vimeo
  5. 3 website komik editor yang menarik minggu ini

Speak Your Mind

*