Workshop: Bagaimana nak tahu pemilik domain sebenar?

Step 1
Taipkan www.domaintools.com pada address bar anda.
Step 2
Kemudian taipkan laman web yang anda ingin tahu. Sebagai contoh di sini, saya taipkan www.maybank2u.com.my pada textbox Whois Lookup:. Klik butang Search.
Step 3
Di sinilah anda dapat melihat info domain tersebut samada domain tersebut didaftar di bawah nama syarikat atau individu. Ele, senang je kan?

Workshop: Menukar theme Firefox

Firefox merupakan browser Internet yang kedua popular selepas Internet Explorer. Bermacam-macam features yang diperkenalkan bagi setiap versi. Kali ni, aku akan tunjukkan macam mana nak tukar theme atau tema Firefox supaya ia kelihatan seperti browser Mac OS X.
Step 1
Taipkan https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/themes/ pada address ni atau boleh klik pada link. Anda akan lihat page seperti di bawah.

Step 2
Klik Mac OSX Theme.
Step 3
Klik Add To Firefox
Step 4
Pop up software installation akan keluar. Klik pada button Install.
Step 5
Selepas itu, klik Restart Firefox untuk mendapatkan perubahan tema Firefox.
Step 6
Inilah hasilnya! Anda juga boleh cuba untuk theme yang lain .Selamat mencuba!