Bagaimana nak cipta signature email Gmail

Anda tahu apa itu signature email? Contohnya bila anda mula compose emel,terus ada benda macam bawah ni.

Regards

Jeff Backer
Hp:012-xxxxxxxx
Blog: http://jomsurf.com

Inilah dinamakan signature. Kalau kat emel pejabat biasanya ada standard yang diberikan. Warna,logo,font dan perkara yang perlu diletakkan pada signature tu.Kalau surat biasa kan kita biasa tandatangan kat bawah tu. Cuma emel ni tak perlukan tandatangan. Kenapa perlu signature ni?Biasanya kalau kita hantar emel rasmi macam hantar ke LHDN ke,bank ke,PTPTN ke kenalah nampak formal sikit.

Cara nak tetapkan signature ni mudah sahaja. Login ke gmail dulu. Kemudian, pergi ke https://mail.google.com/mail/#settings. Cari bahagian signature  ni.

Kemudian, click

Bolehla kita cuba Compose email kita. Ni contoh hasilnya.

Related posts:

  1. Tips nak cipta ‘strong password’
  2. Rekabentuk baru Gmail
  3. Workshop:Bagaimana nak samakan Firefox setting dengan komputer lain
  4. Trick laman web yang kadang-kadang menganggu dan ada yang menarik
  5. Cara melindungi hak cipta gambar

Speak Your Mind

*